ME U15, Sofie (BUL)

V srpnu jsme se zúčastnili první velké akce pro kategorii U15, která proběhla v Sofii, v Bulharsku. Jednalo se o mistrovství Evropy, kam Česká republika vyslala celkem šest závodníků. Náš klub obsadil tři místa: Klára Petránková, Ema Štefečková a Štěpán Tuček. Celá výprava si přivezla domů šest medailí, na kterých se naši závodníci výrazně podíleli.

První medaili vybojovala Klárka Petránková, která svým výkonem získala třetí místo v individuálním závodě. Díky úžasným výkonům Emy Štefečkové (11. místo) a Lindy Pokorné (13. místo) si holky vybojovaly třetí místo v týmové soutěži.

Druhý den startovali kluci ve svém finále. Ani zde jsme nezůstali bez medaile, a to díky Štěpánu Tučkovi, který vybojoval nádherné druhé místo v individuálním závodě. V týmových soutěžích si odnesli stříbrnou medaili, ke které přispěli svými výkony Samuel Holíček (6. místo) a Teodor Raška (12. místo).

Další den nás čekaly štafety dívek, do kterých nastoupily Klárka Petránková a Ema Štefečková. Po úchvatném výkonu si doběhly s náskokem pro první místo a staly se mistryněmi Evropy. Následující den na ně navázali kluci svým vítězstvím ve štafetě, konkrétně Štěpán Tuček a Samuel Holíček.

Do Sofie jsme vyrazili s cílem získat zkušenosti ze závodů v mezinárodním měřítku a podařilo se nám přivézt do Česka spoustu medailí. Ukázali jsme, že jsme konkurenceschopní a je třeba s námi počítat i na předních příčkách.